HONDA CBR1000RR FIREBLADE

ITT AZ IDEJE, HOGY ÁTVEGYE
AZ IRÁNYÍTÁST

ELJÖTT A
CSELEKVÉS
IDEJE

Lépjen a következő szintre!

Az új Fireblade ámulatba ejtő idomzata minden idők legkifinomultabb sportmotorját öleli körbe.

KÉZZEL FOGHATÓ ELŐNYÖK

Egy motorkerékpár, ami a közúti motorozás követelményeinek éppúgy megfelel, mint a versenyek elvárásainak.

Az új CBR1000RR Fireblade könnyebb, erősebb és elektronikailag fejlettebb elődjénél, így minden helyzetben páratlan teljesítményt nyújt.

VALÓDI MOTOR VALÓDI MOTOROSOKNAK

Teljes felszereltség a villámgyors közúti és pályamotorozáshoz.

Az új CBR1000RR egyik legnagyobb előnye a háromállású üzemmódkapcsoló. Ezzel mindig az időjárási és útviszonyokhoz, no meg a pilóta kedvéhez igazítható a motor viselkedése, tehát a nyugodt cirkálásoknál békéssé és kifinomulttá tehető a modell, míg a pályanapokon egyetlen gombnyomással kihozható belőle a maximum.

Műszaki adatok

SZÉTVETI ŐKET AZ ERŐ

A Fireblade-et három különféle modellváltozatban kínáljuk. Lenyűgöző trió...

CBR1000RR Fireblade Az egykerekezés-, a hátsókerékelemelkedés- és a kipörgésgátló mellett a motorfék-, az üzemmód- és a teljesítményszabályozó is a szériafelszereltség része. Emellett minden paraméterében állítható Showa futómű és új ABS jár a modellhez, extraként pedig visszaváltás-asszisztenssel hatékonyabbá tett gyorsváltó is rendelhető.
CBR1000RR Fireblade SP Nemcsak visszaváltás-asszisztenssel (Downshift Assist), gyorsváltóval (Quick Shift) és félaktív, elektronikusan vezérelt, léptetőmotoros Öhlins futóművel segíti a motorozást, hanem a kipörgés- (Honda Selectable Torque Control), az egykerekezés- (Wheelie Control), a hátsókerékelemelkedés- (Rear Lift Control ) és a blokkolásgátló is a széria felszereltség része, sőt a motorfék- (Selectable Engine Brake), az üzemmód- (Riding Mode Select System) és a teljesítmény-szabályozó (Power Selector) is alapáron jár a modellhez. Az RC213V-S típuskódú MotoGP-motorból átvett műszaki alapok egyedülálló vezetési élményt garantálnak.
CBR1000RR Fireblade SP2 A Marchesini kerekekkel felszerelt CBR1000RR Fireblade SP2 egy közúti használatra is alkalmas versenymotor. Erőforrása továbbfejlesztett hengerfejet kapott, optimalizáltuk égéstereit, valamint új szelepekkel és dugattyúkkal láttuk el. Ehhez a modellváltozathoz is elérhetők versenykittek.

KÖNNYEBB, KARCSÚBB ÉS SOKKAL GYORSABB

Az utolsó felesleges grammtól is megszabadítottuk.

Az idomzat

Minden egyes négyzetmillimétert azt szem előtt tartva alakítottunk, hogy lendületes és agresszív legyen a formavilág. Ez nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem az aerodinamikára nézve is. Az új idomzat úgy szabályozza a menetszél áramlását, hogy a lehető legtöbb levegő jusson a levegőszűrőházba, és a lehető leghatékonyabb legyen a hűtés. A megfontoltam irányított légáram további előnye, hogy nagy sebességnél stabilizálja a motort.

A váz

Innovatív gyártási folyamatainknak köszönhetően anélkül sikerült 500 grammot faragnunk a váz súlyából, hogy veszített volna merevségéből. A szerkezetet alumíniumból, speciális présöntési technikával készítjük, s úgy alkottuk meg, hogy messzemenőkig megfeleljen a tömeg-középpontosítási követelményeknek. Ez jelentősen fokozza a merevséget és a stabilitást, egyszersmind közvetlenebbé és precízebben irányíthatóvá teszi a gépet.

TECHNOLÓGIA